VPRO

(Java) backend ontwikkelaar VPRO Digitaal m/v - Hilversum

Alle vacatures Print Solliciteer
EnglishNederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 25-04-2018 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Hilversum Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris conform de CAO voor het Omroepp...
De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil een niet te negeren factor zijn in het maatschappelijke debat en toonaangevende, verdiepende inhoud bieden rond geschiedenis, onderzoeksjournalistiek, buitenland, jeugd, wetenschap, kunst en cultuur, drama en documentaire. De VPRO speelt in op de verwachtingen en behoeften van haar publiek en wil maatschappelijke en persoonlijke impact realiseren, De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is als voorloper op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Voor de internetafdeling VPRO Digitaal zijn wij op zoek naar een:

(Java) backend ontwikkelaar VPRO Digitaal m/v
(32-36 uur per week)


Is coderen voor jou zoals legoën en wil je graag de mooiste bouwwerken maken waar jij en anderen trots op zijn? En gaat je hart sneller kloppen als je zelf de nieuwste code ontwerpt en programmeert? Word je enthousiast als je jouw talenten kunt inzetten in een creatieve, digital-minded omgeving, met toffe collega’s, dicht op de inhoud, bij de meest eigenwijze omroep van Nederland? Lees dan door.

Wie zijn wij?
We zijn de digitale mensen achter sites als vpro.nl, 3voor12.nl en VPRO Cinema.nl en projecten als de game Bot or Not en de interactieve kaart voor Door het hart van China. Maar wij zijn ook de afdeling achter het omroepbrede audio/video metadata-systeem en de API’s die door NPO.nl en omroepsites worden gebruikt.
In teams van conceptontwikkelaars, designers en front- en backend ontwikkelaars bouwen we aan nieuwe websites, applicaties en interactieve verhalen. Onze afdeling fungeert als kenniscentrum voor programmamakers binnen de VPRO. We onderzoeken en ontwikkelen nieuwe manieren van publiceren, programma's maken en communiceren met het publiek. We zijn creatief en informeel, en tegelijk heel professioneel en fanatiek: de tafelvoetbaltafel staat hier zij aan zij met het scrumbord. In totaal werken we met circa 20 mensen aan kort- en langlopende projecten.

Wie zoeken we?
Als backend ontwikkelaar maak je deel uit van het ontwikkelteam van VPRO Digitaal. Je ontwikkelt mee aan een breed scala van projecten, van volledige websites, webapps, mediaspelers en redactionele tooling tot uitbreiding van onze frameworks en API’s. Ook zorg je ervoor dat de uitgebreide hostingomgeving goed blijft draaien.
Je bent een slimme teamspeler met een stevige en brede technische basis. Zelfkritiek is je niet vreemd en je helpt bij het continu verbeteren van de ontwikkelprocessen. Je denkt daarbij verder dan alleen het huidige project. En je durft met enthousiasme uitdagingen aan te gaan.

Wat breng jij mee?
 • Je hebt zeer ruime ervaring met Java en kent frameworks als Spring en Hibernate
 • Je kunt uitstekend modulair en objectgeoriënteerd programmeren
 • Je hebt ruime ervaring met het maken van (Restful) API’s en je kent Linux als je broekzak
 • Je bent proactief en weet zelfstandig complexe projecten tot een goed einde te brengen
 • Je bent op de hoogte van en nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en tools en hebt de ambitie om mee te denken hoe die in te zetten
 • Je bent stressbestendig, eigenwijs én een teamspeler
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Magnolia CMS, Elasticsearch en Ansible
 • Je bent niet bang om ook JavaScript, HTML en CSS aan te raken
 • Je hebt affiniteit met de VPRO, media, radio en TV
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en beschikt over een
 • Hbo/Universitair werk- en denkniveau

Wat bieden we?
Een contract voor de duur van een jaar. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse G en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 2.525,61 en maximaal € 3.852,95 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, verdeeld over 4 tot 5 werkdagen.
VPRO Digitaal biedt daarnaast een dynamische en veelzijdige werkomgeving waarin ontwikkeling, via bijvoorbeeld congresbezoek of opleidingen, wordt gestimuleerd.

Reageren?
Je schriftelijke motivatie en cv ontvangen we graag via de 'Solliciteer' button onder vermelding van vacaturenummer 1818. Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Mathijn Elhorst, Teamleider Digitale Techniek via m.elhorst@vpro.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Reclame / Communicatie / Media
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden Vacature, fulltime, parttime, Hilversum, Java backend ontwikkelaar, software developer, IT, ICT, Linux, API, HTML, CSS.

Contactgegevens

Contactpersoon Mathijn Elhorst

Vestigingsplaats

Solliciteer